2023 Yılı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması Hakkında

İstanbul Sanayi Odası tarafından 1968 yılından bu yana her yıl kamuoyuna sunulan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500)" araştırması, sanayimize ve ekonomimize ilişkin önemli bir referans niteliğindedir. 50 yılı aşkın süredir Türk sanayi sektörünün gelişimine ışık tutan araştırma, katılımcı kuruluşların yurtiçi ve yurtdışı tanıtımına da katkıda bulunmaktadır.

2023 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasına katılabilme alt sınırı, net üretimden satışlarda 750 milyon TL olarak tespit edilmiştir. Büyüklük sıralamasında temel kriter olarak alınan net üretimden satışlar büyüklüğünün Kurumlar Vergisi Beyannamesi (E-beyanname) ile tutarlı olması gerekmektedir.

Söz konusu koşulları karşılayan ve 2023 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasına katılmak isteyen kuruluşların; www.iso500.org.tr adresinde yer alan “Anket Kullanıcı Girişi” uygulamasını kullanarak anket bilgilerini doldurmaları ve Kurumlar Vergisi Beyannamesini (Ebeyanname); 3 Mayıs 2024 tarihine kadar sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

Detaylı bilgi ve sorularınız için:
İSO Ekonomik Araştırmalar ve Kurumsal Finans Şubesi
E-posta: iso500@iso.org.tr
İSO 500 anket girişi için tıklayınız.

TOBB Uyum