Uzbekistan British Tenders Authority Hakkında

Son dönemde birkaç farklı ihracatçı firmamız tarafından T.C. Taşkent Ticaret Müşavirliğimize yapılan başvurularda, "Uzbekistan British Tenders Authority" adlı bir kuruluşun info@ubta-gov.org uzantılı e-posta adresinden firmalarına ihale talep ve duyurularının iletildiği ve geri dönüş yapan firmalarımıza ekte örnekleri yer alan dokümanların gönderilerek firmalardan ihale katılım bedeli adı altında ücret talep edildiği bilgisi verilerek firmalarımıza gönderilen belgeler Ticaret Müşavirliğimizce incelenmiş, yapılan araştırma sonucunda böyle bir kuruluşun bulunmadığı, adres ve iletişim bilgilerinin yanlış olduğu ve gönderilen evrakların sahte olduğu tespit edilerek ilgili firmalarımız bu doğrultuda bilgilendirilmiştir.

Söz konusu kuruluşa ilişkin teyit taleplerindeki artışa dikkat çekilmesi nedeniyle firmalarımızın herhangi bir olumsuz durum ile karşılaşmalarını engellemek amacıyla Özbekistan ile iş yapan ve yapacak olan firmalarımızın dikkat etmeleri hususunu bilgilerinize sunarız.

EK