Transit Rejimi Elektronik Kapsamlı Teminat Mektupları

Gümrük Genel Tebliğ (Transit Rejimi) (Seri No:4) ‘nin 4 numaralı ekinde yer alan ulusal transit rejimi kapsamlı teminat mektubunun elektronik ortamda düzenlenebilmesi için gerekli sistemsel altyapı kurulmuş olup 15.09.2022 tarihi itibarıyla halihazırda sertifikasyon ve entegrasyon sürecini tamamlayan 5 banka ile (Vakıf Katılım, Denizbank, Odea Bank, Nurol Yatırım Bankası, Şekerbank) ulusal transit rejimi elektronik kapsamlı teminat mektubu pilot uygulamasına geçilmiştir.

Gelinen aşamada, ulusal transit rejimi kapsamlı teminat mektupları e-teminat olarak alınmaya başlanmıştır.

Bu çerçevede, söz konusu uygulamanın yaygınlaştırılmasını teminen gerekli çalışmalar yürütülmekte olup 2023 Ocak ayı itibarıyla ulusal transit rejimi kapsamlı teminat mektuplarının kabul edilmemesi planlanmıştır.

Diğer taraftan daha öncesinde kağıt ortamında düzenlenen teminat mektuplarına ilişkin işlemler yine kağıt usulde devam edeceği hususunu bilgilerinize sunarız.