Ukca İşareti Webinarı

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren Britanya'ya (İngiltere, Galler ve İskoçya) yapılacak ihracatta UK Conformity Assessed/BK Uygunluk Değerlendirmesi (UKCA) işareti, Avrupa Birliği (AB) Yeni Yaklaşım Direktifleri kapsamında AB'de ve Türkiye'de yerleşik (AB tarafından tanınan 3. Ülkelerde yerleşik olanlar dâhil) onaylanmış kuruluşlar tarafından düzenlenen CE işaretinin yerini alacaktır.

CE işareti gerektiren çoğu eşyayı kapsayan ve CE işareti gibi, eşyanın ilgili mevzuata ilişkin tüm gereklilikleri karşıladığını gösteren UKCA işaretinin, Britanya (İngiltere, Galler ve İskoçya) piyasasına sunulacak eşya için kullanılması zorunlu olacak ve bu önemli değişiklik Türk ihracatçılarını da doğrudan etkileyecektir.

İngiltere İş, Enerji ve Sanayi Stratejisi Departmanı (BEIS) tarafından söz konusu değişikliğin getireceği yeni düzenlemeler hakkında bilgilendirme yapılması amacıyla Türkiye öncelikli ülkelerden biri olarak belirlenmiştir.

27 Mayıs 2022 Cuma günü 14:00-15:30 saatleri arasında Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanlığı ve İngiliz Standartları Enstitüsü (BSI) işbirliğinde çevrimiçi "UKCA İşareti: Birleşik Krallık'ta pazar erişimini güvence altına almak" konulu webinar düzenlenecektir.

Ekte programı sunulan söz konusu sanal etkinliğe ilgi duyan firma temsilcilerinin https://register.gotowebinar.com/register/8705543165130214670 linkten kayıt yapmaları hususunu bilgilerinize sunarım.

EK