Yönetmelik Taslağı

Avrupa Birliğine uyum kapsamında hazırlanan 7223 sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanununun ve Kanunun uygulama yönetmeliği olan Ürünlerin Piyasa Gözetimi ve Denetimine Dair Çerçeve Yönetmeliği Resmi Gazete’ de yayımlanmıştır. Bu düzenlemeler kapsamında Bakanlıklarının görev alanına giren ürünlerin piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerine dair usul ve esasların yürürlüğe konulan yeni mevzuata uygun hale getirilmesi gereğinden hareketle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmelik taslağı hazırlanmış olup, taslak yazımız ekinde görüşlerinize sunulmaktadır.

Bu itibarla, konu ile ilgili görüş oluşturmak üzere söz konusu yönetmelik taslağına (Ek 1) ilişkin önerilerinizin Ek-2’de yer alan forma işlenerek 24.01.2022 tarihine kadar yazılı olarak Odamıza ve elektronik ortamda Word formatında aysenur.cetinkaya@manisatso.org.tr e-posta adresine gönderilmesi hususunda gereğini rica ederiz.

EK