Mesleki Eğitim Desteklerinin Arttırılması Hakkında

3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda yapılan düzenlemeler ile,

•Kanun'un 25'inci maddesinde belirtilen en alt ücret tutarları bu maddenin uygulama süresinin Cumhurbaşkanı'nca uzatıldığı süre boyunca işletmelerde mesleki eğitim gören, staj veya tamamlayıcı eğitime devam eden öğrenciler için asgari ücretin net tutarının yüzde otuzundan az olmayacağı,

•Mesleki eğitim merkezlerinde öğrenim gören öğrencilere işletmeler tarafından ödenebilecek en az ücretin tamamının devlet katkısı olarak ödenmesi,

•İşletmelerde beceri eğitimi ve staj yapan öğrencilere işletmeler tarafından ödenecek ücretlere yönelik Devlet katkısı ödeme süresinin beş yıl daha uzatılması yetkisi Cumhurbaşkanı'na verilmesi düzenlemeleri yapılmıştır.

İşletmelerde beceri ve eğitimi ve staj yapan öğrencilerin alacakları ücretlerin alt limitlerini düzenleyen maddesinde değişikliğe gidilmiş ve kalfalık yeterliğini kazanan mesleki eğitim merkezi 12. sınıf öğrencilerine işletmeler tarafından ödenebilecek en az ücret asgari ücretin net tutarının yüzde ellisi olarak tespit edilmiştir. Kalfalık yeterliliklerine sahip 12. sınıf öğrencilerinin 9,10 ve 11. Sınıf öğrencilerine göre işletmeye daha fazla katkı sağladıkları dikkate alınarak bu öğrencilere farklı ücret uygulaması amacıyla bu düzenleme yapılmış olup, düzenleme ile birlikte mesleki eğitim merkezine devam eden 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine asgari ücretin net tutarının en az yüzde otuzu, 12. Sınıf öğrencilerine ise asgari ücretin net tutarının en az yüzde ellisi ödenmesi sağlanmıştır.

Bilgilerinize sunarız.