Makedonya ve Moldova Sta'larında Hizmet Ticareti

Ülkemiz ile Makedonya ve Moldova arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşmalarına, “Hizmet Ticareti” bölümlerinin eklenmesine ilişkin çalışmalar yapılmaktadır. Söz konusu ülkelerin hizmet ticareti alanında hedef ve/veya potansiyel taşıyan ülkeler olduğunun düşünülmüş; bu nedenle müzakere süreci ülkemiz ve hizmet sunucularımızın çıkarları çerçevesinde etkin/verimli bir şekilde yürütülebilmesi önem taşımaktadır.

Müzakere süreci için ekte bir örneği iletilen soru formatında yer alan başlıklar kapsamındaki bilgilere ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu itibarla, müzakerelerde ele alınmasında fayda görülen sektör ve konulara ilişkin soru formundaki ilgili başlıklara yönelik görüş, öneri ve değerlendirmelerinizin 08 Eylül 2021 Çarşamba gününe kadar Word (.doc) dosyası olarak alper.karanfilci@manisatso.org.tr mail adresine iletilmesi hususunu rica ederiz.

EK