Odamızda Kalıpçılık Zirvesi Gerçekleşti

Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Derneği (MAKİM) tarafından bu yıl 3. Kalıpçılık Zirvesi ‘Otomobil’ başlığıyla gerçekleştirildi. Odamız Kongre Salonunda gerçekleşen zirveye Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Yılmaz ve firma temsilcileri katıldı.

Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Derneği Başkanı Abdurrahim Arslan, MAKİM olarak kalıpçılık zirvesinin 3.sünü düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Arslan, “Bu yılki zirvede ana tema olarak otomotiv başlığını seçtik. Bu başlığını normalde daha wolkswagen yatırım iptal olmadan önce seçmiştik. Ama bu yatırım iptal oldu. Buna rağmen bu konu üzerinde zirve yapmak istedik. Otomotiv konusunda Türkiye’nin önü açıktır. Otomotiv konusunda Manisa’nın eksikleri var. Bu konuda farkındalık oluşturalım” diye konuştu.

Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Yılmaz, Manisa Türkiye’nin yükselen yıldızı olduğunu belirtti. Yılmaz, “Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 1963 yılında ortaya koyduğu irade ile bugün Avrupa’da ve dünyada organize sanayi bölgesi anlamında ve sanayileşme noktasında Türkiye’de ve çevresindeki illere örnek olmuş bir ildir. Ben şuna inanıyorum ki bugünkü konumundan çok daha farklı noktaya gelecek. Türkiye üreten ve adından söz ettiren bir ülke haline gelecek. ” dedi. Yılmaz, Saruhanlı Develi’ye yapılacak olan OSB hakkında da katılımcılara bilgi verdi.

Teknolojinin her türlü imkanı sunduğunu belirten Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, her durumda teknolojiyi kullandıklarını kaydetti.  Manisa Valiliği olarak yapılan kalıpçılık ve makina kümelenme çalışmalarından bahseden Vali Karadeniz, “2015 yılında Valiliğimiz destekleri ile ilimizdeki Kalıpçılık ve Makine kümelenme çalışması başlamıştır. Geçen süre zarfında kümelenme çalışması birçok farklı organizasyon ve sektör temsilcilerinin çalışmaları sonucunda dernek çatısı altında yürütülmüştür. Geçen yıl yapılması planlanan ancak Covid-19 sebebi bu sene gerçekleştirilen 3. Makim Kalıpçılık Zirvesin’ nin ana başlığı ‘Otomotiv’ olarak belirlenmiştir. Sektör temsilcileri, Manisa Celal Bayar Üniversitesi akademisyenleri/öğrencileri, KOSGEB/SGK temsilcileri, ana/yan sanayi yetkililerini bir araya getiren 3. MAKİM Kalıpçılık Zirvesi kalıpçılık sektörünün dinamiklerini ve sektörde meydana gelen teknolojik gelişmeleri konu alması açısından büyük öneme sahiptir. Düzenlenen bu zirve; makine ve Kalıp sektöründe farkındalığı arttırma. Firmalar arasında beraberlik, dayanışma, bilgi alışverişi ve yardımlaşmayı sağlama, üretimde ulusal ve uluslararası norm ve standartlara ulaşma hedeflerine ulaşmada yol gösterici olacaktır.

Ülkemizde üretilecek olan yerli ve milli otomobil çalışmaları da sektörün gelişimine ve ilerlemesine, yeni teknolojilerin üretimine ve Ar-Ge çalışmalarına katkı sağlanacaktır.  Bu vesileyle zirvenin düzenlenmesinde emeği geçen tüm paydaş kurumlara teşekkür eder, zirvenin sektörün gelişimine katkı sağlamasını temenni ederim” diye konuştu. MAKİM Başkanı Abdurrahim Arslan, Vali Karadeniz ve Başkan Yılmaz’a zirveye verdikleri desteklerden dolayı plaket takdim etti.