Yatırım ve Destekler Hakkında

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Kalkınma Ajansları ile iş birliği halinde hazırlanan, www.yatirimadestek.gov.tr web sitesi, yatırım yapmak ve iş fikirlerini hayata geçirmek isteyenlerin faydalanabileceği önemli bir kaynaktır.

Yatırımcılara yol göstermek amacıyla, tüm devlet desteklerine ilişkin bilgilerin tek bir platformdan sunulmasının hedeflendiği web sitesinin ana sayfasında yer alan arama motoru ile hızlı ve güvenilir sonuçlar elde edilmekte olup, destek ilanlarının özet veya detaylı bilgilerine anında erişim sağlanabilmekte ve gelişmiş arama algoritması ile detaylı aramalar yapılabilmektedir.

Söz konusu web sitesinde bulunan ‘Teşvik Robotu’ ile yatırım yapılması düşünülen şehir ve sektörle ilgili ayrıntılara erişim sağlanabilmekte ce ‘Yatırım Sözlüğü’ ile destekler ya da yatırım ile ilgili teknik terimlerin anlamları öğrenilebilmektedir.

‘Yatırım Fırsatları’ bölümünde, yerel, ulusal ve küresel fırsatlara yönelik hazırlanmış ön fizibilite çalışmaları bulunmakta olup, örnek yatırım konularıyla ilgili özet bilgilere ulaşılabilmekte ve yatırım maliyetleri ile geri dönüş süresiyle ilgili detaylı bilgiler edinilmektedir.

Bu kapsamda, web sitesinde yer alan ‘Soru-Cevap’ kısmında, Kalkınma Ajanslarının 81 ilde görev yapan uzmanlarına anında ulaşılmakta olup, böylece yatırım süreçleri, yatırımı hayata geçirmek için verilecek devlet destekleri ve yatırım boyunca ihtiyaç duyulan danışmanlık hizmetine kolayca erişilebilmektedir.

Konuyu bilgilerinize sunar, gereğini rica ederiz.