İso 500 İkinci Listesinde Manisa’dan 16 Firma Yer Aldı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından ülkemizin ikinci 500 sanayi kuruluşu çalışmasının 2020 yılı sonuçları açıklandı. Buna göre, İSO İkinci 500'ün 2020 yılındaki üretimden net satışları yüzde 21,7 artarak 157 milyar TL’den 191,1 milyar TL’ye yükseldi.

Açıklanan verilere göre bu yıl ikinci 500 listesinde Manisa’dan 16 firma yer aldı. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, listeye yer alan firmaları tebrik etti.

“SANAYİCİLERİMİZ ZORLU KOŞULLARA RAĞMEN ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR”

İSO ikinci 500 listesinde yer alan 16 firmayla gurur ve onur duyduklarını belirten Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz; ‘İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl açıklanan ikinci 500 sanayi kuruluşu listesinde odamıza kayıtlı üyelerimizden merkezi ilimizde olan 9 firma ile birlikte yine odamıza kayıtlı olarak bölgemizde üretim yapan ama merkezleri başka şehirde olan 7 firmamızla birlikte devler liginde Manisa’dan 16 firmamız yer aldı.’ dedi.

Dünyada yaşanan Koronavirüs salgınına rağmen Manisalı sanayicilerin üretime, istihdama ve ihracata devam ederek başarı öyküleri yazdığını belirten Başkan Yılmaz, “Pandeminin yaşandığı 2020 gibi zorlu bir yılda sanayicilerimiz büyük bir özveri ile çalışmaya üretmeye ve ülkemize katma değer yaratmaya devam etti. Sanayicilerimiz, bir yandan dünyada yükselen gümrük duvarlarının ve küresel ekonomideki yavaşlamanın etkilerini hissederken, yurtiçinde de 2019’de yaşanan finansal şokların yaralarını sarmaya çalıştı. Her şeye karşın İSO İkinci 500 verilerinde de görüyoruz ki, sanayinin ve sanayicimizin 2020 yılının zorlu koşullarında göstermiş olduğu performans takdire şayandır. Sanayicilerimiz bugünkü pandemi koşullarında görüldüğü gibi bir yıl önce de zorluklara rağmen ekonomideki en temel işlevi olan üretmeyi sürdürüp, aş ve iş yaratmayı başararak Türkiye’nin ve Türkiye ekonomisinin yanında olma sorumluluğunu güçlü bir şekilde göstermiştir. Ben bir kez daha listeye giren firmalarımızı kutluyor, önümüzdeki yılda Manisa’dan daha fazla firmanın listede yer almasını temenni ediyorum’ dedi.

2020 2019 FİRMA ADI
6 126 Telateks Tekstil Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. Manisa Şubesi
27 45 Teknika Plast Teknik Kalıp Plastik San. ve Tic. A.Ş.
66 122 Pilenpak Ambalaj San. ve Tic. A.Ş.
97 76 Sarıgözoğlu Hidrolik Makina ve Kalıp San. ve Tic. A.Ş.
192 250 Toyo Matbaa Mürekkepleri San. ve Tic. A.Ş.
215 303 De-Ka Elektroteknik San. ve Tic. A.Ş. Manisa Şubesi
216 137 Ekoten Tekstil San. ve Tic. A.Ş. Manisa Şubesi
261 415 S.S. Tariş Üzüm Tarım Satış Kooperatifleri Birliği
283 375 Valf Sanayii A.Ş.
285 262 Selkasan Kağıt ve Paketleme Malzemeleri İmalatı San. ve Tic. A.Ş.
287 323 Egem Ambalaj San. ve Tic. A.Ş.
340 285 Mayteks Örme San. ve Tic. A.Ş. Manisa Şubesi
360 183 Peker Yüzey Tasarımları San. ve Tic. A.Ş.
433   Denizli Çimento  Sanayii Türk A. Ş. Manisa 2 SANTRAL ŞUBESİ
462 435 İnter Abrasiv San. ve Tic. A.Ş.
470   Valfsel Armatür Sanayi A.Ş.