Odamızda ‘Kobi Destekleri Semineri’ Düzenlendi

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO), Oda Üyelerinin devlet desteklerinden faydalanması adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde internet üzerinden çevrimiçi olarak “Manisa TSO’da KOBİ Destekleri Semineri” düzenlendi.

TOBB Manisa İl Oda ve Borsalar Akademik Danışmanı Prof.Dr.Mahmut Karğın’ın moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, KOSGEB Manisa İl Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç, Manisa Yatırım Destek Ofisi Koordinatör Vekili Cansu Uyar, , Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis Üyeleri, Genel Sekreter Yardımcısı Nermin Yener, Proje ve İş geliştirme Koordinatörü Mehmet Can Çakar ve Manisa İş Dünyası’nın seçkin temsilcileri katıldı.

İnternet üzerinden gerçekleşen toplantıda Zafer Kalkınma Ajansı ve KOSGEB kurumlarının sunmuş olduğu hibe ve teşvikler, güncel uygulanan destek programları ve söz konusu programlardan yararlanabilme imkanları anlatıldı.

BAŞKAN YILMAZ; “PANDEMİ İŞ DÜNYASINI SEKTEYE UĞRATTI”

Toplantının açılışında konuşan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Başkanı Mehmet Yılmaz; “2019’DA başlayan ve 2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid 19 salgını, önce sağlık sektörünü daha sonra iş yaşamımızı daha önce hiç yaşamadığımız biçimde olumsuz etkiledi.  Adeta felç etti. Özellikle ekonomik alanda yarattığı olumsuz etkileri, bütün iş dünyası olarak hep beraber yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Kısıtlamalar nedeniyle birçok sektör çalışamaz duruma geldi.  iş yerleri geçici olarak kapanmak zorunda kaldı. Birçok ülkede olduğu gibi, işletmelerimiz çalışma sermayesinde yetersiz, tedarik zincirinde çaresiz kaldı.  Bu nedenle işletmelerimizin ekonomik ve finansal olarak faaliyetlerini yerine getirmeleri sekteye uğradı. Nihayet yüksek aşılama performansı ile birlikte salgının olumsuz etkileri, son günlerde aşağı yönlü bir seyir izlerken, kısıtlamalar da kalkmaya başladı. Hepimizi memnun eden bu gelişmeler ile birlikte, salgının neden olduğu yaralar inşallah yavaş yavaş sarılmaya başlanacak.” dedi.

“SALGININ OLUMSUZ İZLERİ YAVAŞ YAVAŞ ORTADAN KALKIYOR”

Sözlerine devam eden Başkan Yılmaz; Değerli katılımcılar, işletmelerimizin salgın öncesi performanslarına ulaşması için özellikle mali kaynaklara ihtiyaç bulunmaktadır.

Bu anlamda bugünkü toplantı oldukça önemlidir. Ülkemizin iki güzide kurumu olan kalkınma ajansları ve KOSGEB’in sunmuş olduğu hibe ve teşvikler, bir ölçüde salgının olumsuz izlerini silmeye vesile olacak.

Birazdan kurumlarımızın yetkilileri tarafında ilk ağızdan sunulacak hibe ve teşviklerden, manisa iş dünyası olarak azami şekilde yararlanacağımıza inancım tamdır.

Bu vesile ile seminerimize katılan Zafer Kalkınma Ajansı Genel Müdürümüz Sayın Veli Oğuz ve KOSGEB İl Müdürümüz Sayın Mahmut Oğuz Kılınç Beyefendilere teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek sözlerine son verdi.