Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Yılmaz’dan “18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi” Mesajı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Yılmaz, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde Çanakkale zaferinin Birinci Dünya Savaşı’nda kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Birinci Dünya Savaşı'nın en kritik aşamalarından biri olan Çanakkale Savaşında Türk milletinin binlerce şehit vererek elde ettiği zaferin, milletimizin kaderini ve dünya tarihinin akışını değiştirdiğini belirten Başkan Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bu zafer, bağımsızlığı için canlarını verenlerin imzasıdır. Tarihte eşine az rastlanan bu kahramanlık destanı gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biridir. Bugün, Türk milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığı bir dönemi simgeleyen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’dür.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki; Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur” sözlerinde ifadesini bulan bu zafer, aynı zamanda Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüzlük anıtıdır. Bugün sahip olduğumuz noktanın değerini anlayabilmek için tarihi çok iyi bilmemiz lazım.

Bu toprakların değerini yazanlar; en ağır koşullarda sevdiklerini ve vatanını korumak için insanüstü mücadele verenler, birilerinin boyunduruğu altında yaşamaktansa ölmeyi tercih edenler, dünyaya bu milletin hür ve bağımsız yaşamaktan başka bir yolu asla kabul etmeyeceğini haykıranlardır.

Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin kanıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal toprakların korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmaktır.

Bu duygularla, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları başta olmak üzere, Türk milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum. “dedi.