TOBB Ticaret Merkezi Hakkında

Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye Ticaret Merkezleri (TTM), Şirketlerin yurtdışı pazarlara girişte faydalanabilecekleri, ihracatın gelişmesine olanak sağlamak amacıyla mağaza/ofis/depo/showroom birimlerini bulunduran, şirketlere hukuki ve mali danışmanlık ile dağıtım ağlarının güçlendirilmesine yönelik hizmetlerin sunulduğu merkezlerdir.

Birliğimiz tarafından Ticaret Bakanlığınca belirlenen hedef ülkelerde TTM’ler kurulması planlanmaktadır. İlk durak Amerika Birleşik Devletleri’nin Şikago şehri’dir.

Kuruluş çalışmaları tamamlanan TOBB TTM Şikago, dünyanın üçüncü en yoğun hava kargo taşımacılığının yapıldığı O’hare Havalimanı yakınında konumlandırılmıştır. 8.100 m2’si depo alanı ve 1.160 m2’si ofis alanı olmak üzere toplam 10.300 m2 kapalı alan ile Şikago’da Türk şirketlere hizmet verecektir.

2010/6 sayılı tebliğ kapsamında faaliyetlerini sürdürmekte olan TOBB TTM Şikago, kullanıcı şirketlere ABD’de özel olarak seçilmiş pazar segmentlerinde katma değerli hizmetler sunan ve sistemin tüm bileşenlerinin tek çatı altında toplandığı bir platform özelliği taşımaktadır. Profesyonel ekibiyle piyasadaki rakiplerine göre birçok konuda daha teknik, belirgin avantaj ve iyileştirmeler içeren olanakları bir arada sunmaktadır.

TOBB TTM Şikago, öncelikli olarak makine ve teçhizat, elektrikli makine, otomotiv yan sanayi, mobilya ürünleri, plastik, kauçuk ve kimyasal ürünler, mermer, çimento ve diğer taşlar, tekstil ve hazır giyim, gıda ürünleri ve diğer hızlı tüketim malları, demir ve çelik ile demir ve çelikten eşyalar, hava taşıtları aksam ve parçaları, alüminyum ve alüminyumdan eşyalar sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

TOBB Ticaret Merkezleri ile ilgili olarak tanıtım sunumu ekte yer almakta olup, ilerleyen dönemde ilgi duyan oda-borsa ve şirketlerimizin katılımıyla detaylı bir webinar tanıtım toplantısı yapılması planlandığı hususunu bilgilerinize sunarız.

EK