Basın, Demokratik Hayatın Vazgeçilmez Unsurudur

Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her yıl 24 Temmuz'da kutlanan 'Gazeteciler ve Basın Bayramı' dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Yılmaz, basının demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından  biri olduğunu söyledi.

Basında, özgür ve gerçekçi yayın yapılmasının sağlanmaya başladığı 24 Temmuz 1908 tarihinin bir dönüm noktası olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geliyor.

Artık her insanın bilgiye ulaşma, doğrudan öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü tartışmasız kabul görmektedir.

Özgür, bağımsız, çok sesli ve demokratik platformda tartışma yaratan basının, demokrasinin de güvencesi olduğu unutulmamalıdır” dedi.

YILMAZ’DAN ÖZGÜR VE TARAFSIZ BASIN VURGUSU

Mesajında, “Demokratik hayatın ayrılmaz parçalarından biri de özgür ve tarafsız basındır” sözlerine vurgu yapan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak halkın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşları demokrasimizin güçlenmesine katkı sağlamaktadırlar.

İletişim alanında teknolojik değişimin çok hızlı yaşandığı günümüzde, haber alma ve iletme imkânları da buna paralel gelişmektedir.

Basın Bayramı'nın özüne uygun olarak, demokrasinin sağlıklı bir şekilde işlemesi için düşüncelerin, görüşlerin ve haberlerin kamuoyuna doğru ulaştırılması çok önemlidir.

İlimizde yaygın basınla birlikte gerek yazılı gerek görsel olsun son yıllarda artan internet haber sitelerimizle birlikte değişik bakış açıları da ortaya çıkmıştır.

Biz bundan dolayı memnunuz. Türkiye’de de söz sahibi olan Manisa basınımız inşallah daha iyi yerlere gelecek.

Buna inancım tamdır. Bu vesile ile Basın Bayramı'nı kutluyor, tüm basın çalışanlarına görevlerinde başarılar diliyorum."