Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Kapsamında Rusya Federasyonu Gümrük İdareleri Listesi

Rus gümrüklerinde 01.03.2019 tarihinden itibaren başlayan reform ile Sheremetyevo Gümrük Bölgesinde elektronik beyan merkezleri faaliyete geçmiş olup, bu bağlamda 05.06.2019 tarihinden itibaren Basitleştirilmiş Gümrük Hattı (BGH) kapsamında Türkiye’den Rusya Federasyonu’na hava kargo yolu ile ihraç edilen ürünlerin girişinde Sheremetyevo Gümrük Bölgesindeki havacılık elektronik gümrük merkezleri kullanılacaktır.

Güncel BGH Gümrük İdareleri listesinin Türk makamları tarafından onaylanması beklenmekte olup, bir örneği yazımız ekinde tarafınıza sunulan Rusya Federasyonu Gümrük Servisi' nden alınan yazı ve BGH kapsamında güncellenen Rusya Federasyonu Gümrük İdareleri ile ilgili liste hakkında görüş ve önerilerinizi 2 Temmuz 2019 Salı günü mesai bitimine kadar alper.karanfilci@manisatso.org.tr mail adresine göndermeniz hususunda gereğini rica eder, bilgilerinize sunarız.

EK