Halk Bankası’ndan Odamıza Ziyaret

Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Yılmaz, Halk Bankası İzmir 3. Bölge Koordinatörü Murat Erdoğan ve beraberinde gelen heyeti makamında konuk etti.

Ziyarette Halk Bankası İzmir 3. Bölge Koordinatörlüğü ekibinden Naciye Figen Gül, Mustafa Bacak, Sırdaş Ozan Develi, Manisa Halkbank Şubesi Müdürü İsmail Karabay ile Genel Sekreterimiz Filiz Kavaklı ve Avukat Zeynep Paçacı katıldılar.

Erdoğan; “Yerli ve Milli Sanayimizin Yanındayız”

Ziyaret sırasında, Halk Bankası’nın ekonomiye destek amacıyla finansman sağladığı İVME Finansman Paketiyle ilgili bilgi veren Murat Erdoğan, Halk Bankasının her zaman yerli ve milli sanayimizin yanında olduğunu ifade etti.

Erdoğan; “İVME Finansman Paketi ile ülkemizde ithal oranı yüksek makine imalat sanayii alt sektörleri ve hammadde-ara malı imalat sanayii alt sektörlerinde üretimin desteklenmesi, üretimde yerli teknolojinin geliştirilmesi ve yerli üretim kapasitesinin artırılması, ithal bağımlılığın azaltılarak girdi maliyetlerinin düşürülmesi, böylece ithal ikamesi fonksiyonunun sağlanması amaçlanmaktadır. İVME Finansman Paketi ile yeni veya kapasite artırımı/yenileme şeklindeki yatırımlar, seçili sektörlerde üretilmiş yeni ve yerli makine satın alımını içeren alıcı yatırımları ile tüm bu yatırımlara bağlı işletme sermayesi ihtiyaçları finanse edilebilecektir” diye konuştu.

Yılmaz “İvme Finansman Paketi Ekonomiye Canlılık Getirecektir”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Yılmaz ise; “Ülkemiz ekonomik olarak zor günlerden geçiyor. Bu noktada kim yatırımcılarımıza destek olursa bizim başımızın üstünde yeri var. Biz Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaklaşık 12.000 üyemiz ile her zaman ülke ekonomine üreterek katma değer sağlama noktasında hazırız. Halkbank olarak sizlerin de finansman paketleri ile firmalarımıza destek sağladığınızı görmek bizleri mutlu etti. Nazik ziyarettiniz için ben sizlere teşekkür ediyorum. Umarım İVME finansman paketi ekonomimize canlılık getirir ve üreticilerimizin yüzünü güldürür” diye konuştu.

Ayrıca İVME Finansman Paketi kapsamında kullandırılacak üst limitler yatırım kredilerinde 150 Milyon TL, işletme kredilerinde azami 30 Milyon TL olabilecektir. İşletme kredilerinde azami 1 yıla kadar anapara ödemesiz dönem olmak üzere  azami 5 yıl vade, yatırım kredilerinde azami 2 yıla kadar anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 10 yıl vade uygulanabilecektir.