Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, kamuya açık karayoluyla yapılacak tehlikeli madde taşımacılığı faaliyetlerinin; insan sağlığı ve diğer canlı varlıklar ile çevreye zarar vermeden güvenli, emniyetli ve düzenli bir şekilde yürütülmesine ve bu faaliyetlerde yer alan; gönderenlerin, alıcıların, dolduranların, yükleyenlerin, boşaltanların, paketleyenlerin, tank-konteyner/portatif tank işletmecilerinin, taşımacıların ve tehlikeli maddeleri taşıyan her türlü taşıt sürücülerinin sorumluluk ve yükümlülüklerine ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla hazırlanan 'Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik' 04.04.2019 tarih ve 30754 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu yönetmelik yazımız Ek'inde bilgilerinize sunulmaktadır.
EK