Savunma Sanayine Yön Verecek İşletmelerin Nitelikleri Geliştirilmesi Projesi Başladı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Zafer Kalkınma Ajansı’nın Teknik Destek Proje Teklif Çağrısı  kapsamında sunulan ve desteklenmeye hak kazanan Savunma Sanayine Yön Verecek İşletmelerin Nitelikleri Geliştirilmesi Projesi başladı. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binası’nda savuma sanayide üretim yapabilecek işletme temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen eğitimler 6 iş gününde tamamlanacak.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Faruk Durmaz, Manisa Savunma Sanayi Kümesi (MASTEK) Teknik Koordinatörü Kadir Çıtak, Savunma Sanayi Uzman Danışmanı Hüseyin Cahit Demir,  tarafından verilen eğitimlerde, Manisa bölgesinde savunma sanayine üretim yapabilecek nitelikteki işletmelerin bu sektördeki ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikler kazandırılmasını hedefleyen proje ile firmalar, onaylı tedarikçi olabilmeleri için takip etmesi gereken süreçler hakkında bilgilendirilecek ve firmaların kurumsallaşması sağlanacak.

Zafer Kalkınma Ajansı’nın Hibe Desteğiyle hayata geçirilen projede talaşlı imalat, döküm ve ekstrüzyon, elektronik kabin üretim ve montajı olmak üzere 3 ayrı iş kolunda eğiti verilecek. Ayrıca, yönetim organizasyon, kalite yönetim sistemleri, üretim yönetimi ve tekniklerine de değinilecek.