II. Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresine Katıldık

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen "II. Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi", 21-24 Mart 2019 tarihleri arasında Manisa Büyük Saruhan Otelde gerçekleştirildi.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sezen Şenay’ın da yer aldığı kongrenin açılış töreni Tugay Komutanı Alb. Güven Dere, Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Bilal Gümüş, Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya ve Prof. Dr. Birol Kovancılar, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Dr. Neşe Gündoğan, Spor Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Rekreasyon Derneği Başkanı Doç. Dr. Bülent Gürbüz, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Pınar Güzel ve Prof. Dr. Murat Taş, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen ve araştırmacının katılımıyla yapıldı. Protokol konuşmalarının ardından kongreye yapmış olduğumuz katkılardan dolayı Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kemal Çelebi, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sezen Şenay’a teşekkür plaketi  takdim etti.

4 gün süren kongreye İtalya, Almanya, Finlandiya, Mısır, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Irak, Pakistan, Romanya, Kosta Rika, Moldova ve ülkemizden yaklaşık 330 bilim insanı bildirileri ile katılırken. 8’i uluslararası, 9’u ulusal olmak üzere 17 davetli konuşmacı yer aldığı kongre boyunca 315 sözel, 21 poster bildiri sunuldu.