Türk&Alman Ticareti Masaya Yatırıldı

10 Ekim 2018

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yönelik bilgilendirme toplantılarına bir yenisini daha ekledi. Odanın Ekim ayı etkinlik programı çerçevesinde Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binası’nda, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri  Okan Özoğlu’nun sunumuyla Türkiye ile Almanya arasındaki etkileşimi artıran ve kolaylaştıran bir köprü görevini üstlenen Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın yürütmüş olduğu çalışmalar ile sağlamış olduğu hizmetler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İki ülke arasındaki ekonomik, ticari ilişkilerin derinleşmesi ve sektörel iş ortaklıklarının geliştirilerek karşılıklı fayda sağlanması amacıyla Türk – Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın, sahip olduğu ekonomi, politika ve diğer kamu kuruluşları ile birçok farklı ticari aktörden oluşan geniş iletişim ağı ile her iki ülke pazarlarına ilişkin soruların çözümü noktasında sunmuş olduğu kolaylıkların anlatıldığı toplantıya Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Meclis Başkanı Ümit Türek, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ulusoy, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve İş İnsanları katıldılar.

Toplantının açılışında konuşan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye ile Almanya arasında bir  köprü görevi yaptığını belirterek, ‘Öncelikle Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sayın Okan Özoğlu’nu Odamızda ağırlamaktan büyük bir onur duyduğumuzu belirtmek isterim. Bilindiği üzere    Almanya dünyanın dördüncü, Avrupa’nın da en büyük ekonomisine sahip bir ülke. Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası da Avrupa’nın en büyük ekonomisine sahip olan bu ülkede  Türk girişimcilere her konuda köprü vazifesi görmekte. Sayın Özoğlu, Almanya’da iş yapan ya da iş yapmayı düşünen üyelerimiz için bizlere detaylı bilgiler verecek. Ben şimdiden Sayın Özoğlu’na sunumu için, sizlere de katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum’ dedi.

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu, yaptığı sunumda Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın yapısı ve çalışmalarını katılımcılara anlattı. Yaklaşık 2 saat süren toplantı da Özoğlu, Almanya’da ticaret yapacak Türk girişimcilere sağlanan destekleri, Türkiye-Almanya ticari ilişkileri hakkında bilgilendirmede bulundu. Toplantının son bölümünde ise katılımcılardan gelen sorular cevaplandırıldı.