Sosyal Kooperatifçilik Anlatıldı

05 Ekim 2018
Ticaret Bakanlığı tarafından ülkemizde sosyal kooperatif modeline ilişkin farkındalığın artırılması ve sosyal kooperatifçiliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla geliştirilen ‘Sosyal Kooperatifçilik Tanıtım, Eğitim, Geliştirme ve Uygulama Projesi’ kapsamında  ‘Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni’ ile Manisa’ya gelen Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, Manisa Programı kapsamında Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binası’nda düzenlenen ‘Sosyal Kooperatifçilik’ Bilgilendirme Toplantısı öncesinde Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Meclis Başkanı Ümit Türek, Yönetim Kurulu Üyesi Akın Saadettin Gezgin ve Meclis Üyesi Mustafa Pala ile bir araya geldi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, görüşmenin sonunda gününanısına Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu’na Manisa bezi, Manisa Lalesi motifli el yapımı tepsi ve Mesir Macunu hediye etti.

Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu ve beraberindeki heyet ziyaretin ardından toplantının yapılacağı Konferans Salonuna geçtiler. Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ümit Türek, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arkın Şıktaşlı, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Akın Saadettin Gezgin, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Mustafa Pala, TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nilgün Aksoy, protokol üyeleri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşen bilgilendirme toplantısının açılışında söz alan  Ticaret ve Sanayi Odası’nı Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Gökçen Mert Korkmaz, katılımcılara projenin tanıtımını yaptı. Toplantıda konuşan S.S. Yeni Manisa Konut Üretim Yapı Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı aynı zaman da Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Mustafa Pala, Türkiye’de Sosyal Kooperatifçiliğin eksiklerini, bu konuda nelerin yapılması gerektiğini anlattı. Toplantı da konuşan Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, Sosyal hizmet alanında kooperatifleşmeyi sağlayarak devletin üzerindeki sosyal hizmet yükünü kaldırmayı amaçladıklarını dile getirdi. Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser’in konuşmasının ardından Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Manisa Programına emeği geçen kurum ve kuruluşların temsilcilerine plaket takdimi yapıldı.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen bilgilendirme toplantısının ardından Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser, Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ve protokol üyeleri Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi’ni ziyaret ettiler. Burada kodlama atölyesindeki öğrencilerle bir araya gelen heyet, sosyal kooperatifçiliğin önemini dikle getirdiler. Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser, Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ve protokol üyeleri  ziyaretin anısına öğrencilere Manisa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından temin edilen arduino uno başlangıç seti hediye ettiler.