Başkanımız Mehmet Yılmaz Meslek Komitesi Başkanlarıyla Buluştu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 5174 sayılı kanunu ve ilgili yönetmelik gereği yılda iki kez yapılması gereken ‘Meslek Komiteleri Müşterek’ toplantısı Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, 25 Meslek Komitesi Başkanının davet edildiği toplantıda, komitelerin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezen Şenay, Genel Sekreter Filiz Kavaklı ve Avukat Zeynep Paçacı’nın da yer aldığı toplantıda Meslek Komitesi Başkanları tek tek söz alarak komitelerinin taleplerini ve yaşadıkları sorunları anlattı.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz , Meslek Komitelerinin daha aktif olabilmesi için nasıl bir çalışma programı yapılması gerektiğinin cevabını bu toplantıda aradıklarını belirtti. Odanın her birimiyle üyelerine en iyi şekilde hizmet etmek istediğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Komite Başkanlarına tek tek söz vererek bu konu hakkındaki düşüncülerini ve taleplerini dinledi.

Toplantıda söz alan Meslek Komitesi Başkanları kendi sektörlerinde nelerin yapılması gerektiği hakkında düşüncelerini anlatırken, nelerin eksik yapıldığı ya da hangi konularda daha fazla çalışılması gerektiği konusunda fikirlerini açıkladılar.

Meslek Komitesi Başkanlarının sorun ve taleplerini not eden Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, toplantının sonunda Meslek Komitelerinin önemine dikkat çekti. Türkiye’nin en büyük ve en güçlü sivil toplum örgütünde yer aldıklarını komite başkanlarına bir kez daha hatırlatan Başkan Yılmaz ‘Hepimiz sektörlerimizin birer temsilcileri olarak buradayız. Onların yaşadığı sorunları tespit etmek ve gündeme getirmekte bizim görevlerimiz arasında. Bu sıkıntılar ortaya konmazsa çözümlere ulaşmakta imkansız bir hale geliyor. Ve zaman zaman da üyelerimiz arasında odanın ne iş yaptığına dair sorular kafalara takılıyor. Bu soruların cevaplarını vermek bizlerin elinde. Her ay mutlaka en az bir kez komitelerimizi toplamalıyız. Sorumlu olduğumuz komite üyelerimizin sıkıntılarını mutlaka gündeme getirmeliyiz. Bu konuda somut adımlar atmamız gerekiyor. Oda olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız’ diye konuştu.