Yönetim Kurulumuz Kosova’da Temaslarda Bulundu

24 Eylül 2018

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO), üyelerine yönelik yeni pazar arayışlarına hız kesmeden devam ediyor. Eylül ayı içerisinde Afrika, Avrupa ve Uzakdoğu’dan ticari heyetleri Manisa’da ağırlayan ve oda üyeleri ile buluşturan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, şimdi de yurt dışı ziyaretlerine başladı.  Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arkın Şıktaşlı, Manisa TSO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Muzaffer Topbaş, Manisa TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Akın Saadettin Gezgin, Hüseyin Hasacar ve Tevfik Aslaner’den oluşan heyet ile Kosova’nın başkenti Priştina’da temaslarda bulundu.

Kosova Türk Demokrasi Partisi Milletvekili Fikrim Damka, Kosova Parlamentosu Meclis Başkan Danışmanı Levent Buş’un davetlisi olarak Kosova’ya giden Manisa TSO heyeti, başkent Priştina’da Kalkınma Bakanı Rasim Demiri, İnovasyon ve Girişimcilik Bakan Yardımcısı Hajriz Koca’yı makamlarında ziyaret ettiler. Heyet daha sonra Kosova meclis binasına geçerek 6+Parlamento Grubu Temsilcisi Milletvekili Albert Kinolli ile görüştü.

Kosova’da üç gün süren temaslarda bulunan Manisa TSO heyetinin başkent Priştina’da ilk durağı Kalkınma Bakanlığı oldu. Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arkın Şıktaşlı ve beraberindeki heyet Kosova Kalkınma Bakanı Rasim Demiri’yi makamında ziyaret etti. İki ülke arasındaki ticaretin daha da arttırmak için izlenmesi gereken yol haritasının görüşüldüğü toplantıda, Manisa TSO heyeti Kosova’da yatırımcılara sağlanan destekler hakkında da bilgi aldı.

Kosova programı kapsamında  Manisa TSO heyeti İnovasyon ve Girişimcilik Bakan Yardımcısı Hajriz Koca’yı da makamında ziyaret etti. Bakan Danışmanı Laura Perjuci Zherka’nın da yer aldığı ziyaret programında Manisa TSO heyeti tarihten gelen birlikteliğin olduğu iki ülke arasındaki ticaret hacminin daha da arttırılması konusunda görüş birliğine vardılar. Türkiye’deki en başarılı Teknokent’in Manisa’da yer aldığını belirten Başkan Yardımcısı Şıktaşlı, Kosova’dan gelecek heyeti Manisa’da ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyacaklarını belirtti.

Manisa TSO heyeti Kosova programı kapsamında son olarak Kosova Meclisinde yer alan 6+Parlamento Grubu oldu. Kosova Meclis Binası’nda 6+Parlamento Grubu Temsilcisi ve Milletvekili Albert Kinolli ile bir araya gelen Manisa TSO heyeti, iki ülke arasındaki siyasi ilişkiler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arkın Şıktaşlı, üç gün süren Kosova programlarının oldukça başarılı geçtiğini belirterek, ‘Kosova tarihten gelen birlikteliğimizin olduğu bir ülke. Burada kaldığımız üç gün boyunca hiç yabancılık çekmedik. Kendi evimizdeymiş gibi ağırlandık. Misafirperverliklerinden ötürü  Kosova Türk Demokrasi Partisi Milletvekili Fikrim Damka, Kosova Parlamentosu Meclis Başkan Danışmanı Levent Buş başta olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Avrupa’nın en genç ülkesinin inşasında Manisalı yatırımcıların da olması gerektiğini düşünüyoruz. Baktığımızda Kosova’da Türk yatırımcının olduğunu görmekteyiz. Ama bu sayının daha da artması gerekli. Bunun için Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir heyetle üç gün süren bir program eşliğinde Kosova’da temaslarda bulunduk. Bakanlıklar ve Milletvekilleri ile yaptığımız görüşmelerde yabancı yatırımcılara sağlanan destekleri öğrendik. Kosova’da yatırımcı için oldukça avantajlı imkanların olduğunu gördük. Edindiğimiz bilgileri de Manisa iş dünyası ile paylaşıp iki ülke arasındaki ticaret hacmini artıracağımızı düşünüyoruz’ diye konuştu.