Alacak Sigortasında Güvenli Ticaret Semineri Düzenlendi

20 Eylül 2018
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerine yönelik bilgilendirme seminerlerine hız kesmeden devam ediyor. Odanın Eylül ayı etkinlik programı çerçevesinde Euler-Hermes Sigorta işbirliği ile alacak sigortasında ‘Güvenli Ticaret’ semineri düzenledi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Galip Berk ve oda üyelerinin katılımıyla gerçekleşen seminerde Euler-Hermes Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Gürcan Köseoğlu katılımcılara Ticari risklerle karşı karşıya gelme ihtimalinin nasıl azaltılacağı, yurt içi ve yurt dışında, mevcut müşterilerin riskini düzenli olarak nasıl takip edileceği ve potansiyel müşteriler hakkında nasıl istihbarat sağlanacağı, mevcut ve yeni pazarlarda ticari fırsatları güvenli bir şekilde nasıl yakalanabileceği, sağlıklı ve emin büyüme ile ciro artışını nasıl kaydedebileceğini, poliçeye bağlı finansman olanaklarının neler olduğu, firmamın kendi ihtiyaçlarına özel düzenlenmiş esnek finansman seçeneklerinin ve bunlara ulaşmanın en kolay yolunun neler olduğu  konularında detaylı bilgilendirmede bulundu. Genel Müdür Yardımcısı Köseoğlu, seminerin son bölümünde ise katılımcılardan gelen soruları cevaplandırıldı.

Euler-Hermes Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Gürcan Köseoğlu ve beraberindeki heyet seminerin ardından  Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Galip Berk ile bir araya geldiler. Ticari alacak sigortasının iş dünyası için önemine dikkat çeken Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz,  ‘Hızla globalleşen dünyada artık sadece birbirini tanıyan insanların değil, birbirini hiç tanımayan veya sanal alemde tanışan insanlar ve şirketler de ticaret yapıyor. Bunun için üyelerimizin ticarette yaşadığı sorunlara çözüm getiriyoruz. Manisa olarak ürettiğiniz ürünleri genişleyen pazar ağımız ile tüm dünyaya ulaştırabiliyoruz. Fakat burada ürettiğimiz ürünün karşılığını tam ve zamanında alabilmemiz önem taşımaktadır. Eğer alacaklarımızı zamanında alamazsak, ödemelerimizi de zamanında yapamayacağız demektir. Böyle bir durumda işletmelerin riskleri artıyor. Ülkemizde ve dünyada en çok şirket iflaslarının alacakların zamanında tahsil edilememesinden dolayı yaşandığını görmekteyiz. Piyasalarda yaşanılan durgunlukla birlikte son dönemde bu risklerle çok fazla karşılaşıyoruz. Üyelerimizi bu risklere karşı bilgilendirmek için Odamızda düzenlediğimiz seminerde Euler-Hermes Sigorta yetkilileri güvenli ticaret konusunda bilgi verdiler. Düzenlemiş olduğumuz seminerin Manisalı firmalarımızın alacakların tahsilinden kaynaklanan sorunlarının çözümüne katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Ben davetimizi kırmayarak bugün üyelerimizle bir araya gelen ve çok önemli bilgiler veren Euler-Hermes Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Gürcan Köseoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum’ dedi.