Odamız Üyelerine İmar Barışı Anlatıldı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Eylül ayı etkinlik programı kapsamında kamuoyunda çok konuşulan ve tartışılan İmar Barışı ile ilgili bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı.  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğiyle  Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binası’nda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arkın Şıktaşlı, Meclis Üyeleri Aslan Yılmaz, Hasan Ünal, Tankut Tansel ve oda üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arkın Şıktaşlı, İmar barışını mevcut durumun tespiti ve önümüzdeki sürece dair çağdaş kentleşme vizyonunun ortaya konması için önemli bir fırsat olarak gördüğünü belirterek, “Manisa gibi göç hareketliliği yüksek olan şehirlerde planlı şehirleşme oldukça önemli. Halihazırda Türkiye’deki yapı stokunun yüzde 60’tan fazlasının ruhsat ve iskan sorunu olduğu biliniyor. Bu çerçevede imar barışının bu sorunun çözümü için önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Umuyorum ki bu düzenleme doğru planlama ve şehirleşmenin miladı olsun. Bugün değerli vakitlerini ayırarak bizlerle olan ve imar barışı ile ilgili bizlere detaylı bilgiler verecek olan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden Yüksek Şehir Plancısı Ali Serhan Erel beyefendiye ve toplantımıza katılan misafirlerimize teşekkür ediyorum ” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden Yüksek Şehir Plancısı Ali Serhan Erel,  imar barışı ve kapsamı, imar barışı mevzuatı, genel hükümler ve yapı kayıt belgesinin sağladığı haklarla ilgili bilgiler verdi. Toplantının son bölümünde ise katılımcılarda gelen sorular cevaplandırıldı.