Odamız Mesleki Yeterlilik Belgesi Hizmetlerine Bir Yenisini Daha Ekledi

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) TOBB MEYBEM işbirliği ile  sürdürdüğü mesleki yeterlilik belgesi hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.  Daha önce bir çok alanda açmış olduğu mesleki yeterlilik kursları ile sınav ve belgelendirme işlemleri yapan  Manisa TSO, şimdi de zorunlu hale gelen  ikinci el araç ve iş makinası alım satımı yapanlar için mesleki yeterlilik sınavı ve belgelendirme hizmetine başlıyor.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yönelik hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.  Bugüne kadar TOBB MEYBEM işbirliği ile 5 ana sektörde ve 31 meslekte adaylara alanlarında mesleki yeterlilik belgelendirme işlemleri yapan Manisa TSO,  Ağustos ayı itibariyle ikinci el araç ve iş makinası alım satımı işi ile iştigal eden üyelerine de  mesleki yeterlilik sınavları ve belgelendirme işlemleri yapacak.

İkinci  el motorlu kara taşıtları alım-satımını yapanlar ile bu sektöre yeni girecek girişimciler için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildiğini ifade eden Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, yapılan düzenleme ile firmanın sahibi, şube var ise şube müdürü ve pazarlama ve satış personelinden en az bir kişinin bu mesleki yeterlilik belgesini almak durumunda olduğunu söyledi.

Başkan Yılmaz,  ‘İstenen mesleki yeterlilik belgesinin firma sahibi ve şubesi varsa şube müdürü için “motorlu kara taşıtları alım satım sorumlusu - seviye 5”, satış ve pazarlama personeli için ise “motorlu kara taşıtları alım satım danışmanı - seviye 4” olduğunu belirterek, söz konusu mesleki yeterlilik belgelerine sahip olmayan işletmelere İl Ticaret Müdürlüğü tarafından beş yıl geçerliliği bulunan yetki belgesi ve Belediyeler tarafından ruhsat verilmeyeceği, ayrıca noterler tarafından da mesleki yeterlilik belgesi ibraz etmeyenlerin alım-satım işlemlerinin kabul edilmeyeceği konusunda uyarıda bulundu.
Mesleki yeterlilik belgesinin motosiklet, otomobil, arazi taşıtı, otobüs, kamyonet, kamyon ve lastik tekerlekli traktör niteliğindeki taşıtların alım ve satımını kapsadığını söyleyen Başkan Yılmaz, mesleki yeterlilik belgelerini almak için tanınan sürenin mevcut işletmeler için 01.01.2019, yeni kurulacak işletmeler için 01.09.2018 ve her durumda lise mezunu olmayan kişiler için ise 13.08.2018 olduğunu hatırlattı.

Söz konusu mesleki yeterlilik belgesine eşdeğer veya denk başka bir belge bulunmadığını dile getiren Yılmaz, ikinci el motorlu kara taşıtları alım-satımı mesleki yeterlilik belgelendirme sınavlarının Manisa  TSO ve MEYBEM işbirliğiyle yapılacağını belirterek konuyla ilgili talep toplama işlemlerinin başladığını, konuyla ilgili bilgi ve başvurular için Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’na müracaat yapılması gerektiğini  sözlerine ekledi.