Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Yılmaz, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia’yu Ziyaret Etti

21 Haziran 2018

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia’yu ziyaret etti. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da gelişmesi adına işbirliğine her zaman hazır olduklarını belirten Başkan Yılmaz, ‘Dostluklar ticaretle artar’ dedi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Yunanistan’ın İzmir’de  birinci kordonda yer alan ve restorasyon çalışmalarının ardından hizmete geçen Konsolosluk Binasını ziyaret ederek, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papouila ile bir araya geldi. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin değerlendirildiği ziyarette Başkan Yılmaz, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine uzun süreli vize konusunda Yunanistan Başkonsolosluğu tarafından sağlanan destek için teşekkür etti.

İki ülke halkının uzun yıllar bir arada yaşadığını belirten başkan Yılmaz, ‘Geçmişe baktığımız da iki ülke halkının kültürlerinde, yaşam tarzlarında fazla bir fark olmadığını görebilirsiniz. Tarihte yaşanan üzücü gelişmelerin geride kalması gerektiğine inanıyoruz. Zaten günümüze baktığımızda iki ülke arasında bir sorun yaşanmamakta. Siyasileri arasında yaşanan çekişmeler, bizlerin ticaretini etkilememeli. İki ülke arasında ticari ilişkilerin daha da gelişmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun içinde oda olarak işbirliğine her zaman hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Manisalı bir çok iş adamımız Yunanistan ile ticari ilişkileri bulunuyor. Buradaki ticaret hacmini yapacağımız ortak çalışmalarla üst düzeye rahatlıkla çıkarabiliriz. Sayın Papouila hanımefendiyi en kısa sürede  Manisa ya davet ediyoruz. Kendisini şehrimizde  ağırlamak ve  şehrimizin ekonomik yapısını daha yakından tanıtmak bizlere onur verir. Unutulmamalıdır ki dostluklar ticaretle artar’ diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Manisa’nın Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu bildiklerini söyleyerek, ‘En iyi diplomasinin halklar arasındaki diplomasi olduğunu düşünüyorum. Ticaret, turizm ve kültür alanlarında ikili ilişkilerimizi geliştirmek için çalışmalıyız.  En kısa sürede Manisa’yı ziyaret edeceğim’ dedi.