Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz GTİ Genel Kuruluna Katıldı

24 Mayıs 2018

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) Genel Kuruluna katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde 2005 yılında kurulan ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın da iştirakçi olarak yer aldığı Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) Genel Kurulu TOBB İkiz Kuleler Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz’ın da yer aldığı seçimli genel kurulda, GTİ Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız genel kurul üyelerinin tamamının oylarını alarak GTİ Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçildi. Genel Kurul da ayrıca gündem de yer alan maddeler oy birliği ile kabul edildi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, GTİ Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçilen Arif Parmaksız’ı tebrik ederek başarılar diledi. Genel Kurulu değerlendiren Başkan Yılmaz, GTİ’nin her geçen yıl ekonomiye büyük kazanımlar sağladığını belirterek, ,  ‘Gümrük ve Turizm İşletmeleri, birliğimizin öncülüğünde kurulmuş olup 2005 yılından beri faaliyet gösteren bir şirket. 137 oda ve borsanın katılımıyla kurulan şirket yıllar geçtikçe ülke ekonomimiz açısından stratejik bir hale gelmiştir. Yapılan projelerle Gümrük Tesislerimizin modernize edilmesi ile sınır geçiş süreleri azaltılmış, bu sayede de dış ticaretin kolaylaştırılması sağlanmıştır. Aynı zamanda tesis edilen ileri teknoloji ekipmanlarla kaçakçılıkla etkin bir mücadele edilmektedir. Şirketin kuruluşundan itibaren yapmış olduğu yatırımlar kamuya her hangi bir yük getirmeden tamamlanmış olup, özel sektörün yap-işlet-devret modeli ile gerçekleştirilmektedir.  Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak da böylesine stratejik önemi olan bir şirkete ortak olmaktan dolayı oldukça mutluluk duyuyoruz’ diye konuştu.