Odamız Üyelerine Bir Nefes Daha

20 Nisan 2018

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Meclis Başkanı Ümit Türek, Manisa TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve TOBB Delegelerinden oluşan  heyetle birlikte TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Başkan Yılmaz ziyaret sırasında Manisa TSO üyelerinin nefes kredisinden daha fazla yararlanmak istedikleri talebini TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na iletti. Hisarcıklıoğlu’da Manisa İş dünyasına 15 milyonluk yeni bir kredi imkanı sağlanması talimat verdi.

Seçim sürecini tamamlayan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Meclis Başkanı ve TOBB Delegeleri ilk olarak TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa TSO Meclis Başkanı Ümit Türek ve Manisa TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Akın Saadettin Gezgin, Ali Karanfilci, Arkın Şıktaşlı, Galip Berk, Hüseyin Hasacar, Mehmet Ali Altınkuş, Muzaffer Topbaş, Serhat Çetin, Sezen Şenay, Tevfik Aslaner, TOBB Delegeleri Çağrı Tuatay, Hakan Kadayıfçılar, Hüseyin Tüncer, İbrahim Akdoğan, İsmail Çalışkan, Yahya Caymaz, Rifat Emin Uygur ve Genel Sekreter Filiz Kavaklı’dan oluşan heyet TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldiler.

Manisa TSO’da Hisarcıklıoğlu’na tam destek

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim süresinin sorunsuz olarak tamamlandığını belirten Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, ‘Öncelikle Manisa heyetimize göstermiş olduğu yakın ilgi ve alaka için Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na şahsım ve heyetimiz adına teşekkür ediyorum. Bizler Manisa iş dünyası temsilcileri olarak seçim sürecimizi sorunsuz tamamlamış olmanın huzuru içindeyiz. Seçim döneminde yaşananları geride bıraktık. Bundan sonra ekibimizle birlikte Manisa’nın Türk ekonomisine katkısını arttırmak için hep birlikte çalışacağız. İlk ziyaretimiz TOBB Başkanımıza gerçekleştiriyoruz. Kendisi bizlerin örnek aldığı müstesna bir kişilik. Zaten bizler bu yola çıkarken liderimiz olduğu için çıktık. 365 oda ve borsalar içinde Manisa her zaman örnek teşkil eden oda olmuştur. Bizler de bu bilinç içinde almış olduğumuz bu bayrağı daha da ileri götürmenin sözünü size veriyoruz. Aynı zaman Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak Sayın Hisarcıklıoğlu’na yaklaşan birlik seçimleri öncesinde tam destek odlumuzu belirtiyoruz’ dedi.

Başkan Yılmaz’ın talebi anında yerine geldi

Ziyarette Manisa iş dünyasının sıkıntılarını ve taleplerini de dile getiren Başkan Yılmaz, ‘TOBB’un öncülüğünde başlatılan nefes kredisi iş dünyası tarafından memnuniyetle karşılandı. Manisa iş dünyası da TOBB ve odamızın katkılarıyla sağlanan kredi imkanından faydalandılar. Bu krediye iş dünyamızdan büyük bir talep geldi. Ve kısa sürede limitlerimiz doldu. Bizler Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerimize düşen görevi yapacağız. Birliğimizden de Manisa İş dünyasına nefes sağlayacak yeni bir limit aşmasını rica ediyoruz’ dedi. Başkan Yılmaz’ın bu talebi karşısında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu kurmaylarına gerekli talimatları vererek Manisa’ya özel 15 milyonluk yeni bir kredi imkanının sağlanması için gerekenin yapılması söyledi. Böylece Manisa iş dünyası önümüzdeki hafta içerisinde anlaşmalı banka şubelerinde nefes kredisi kullanma imkanı bulacaklar.

‘Manisa’nın yeri bizde ayrıdır’

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın TOBB camiasında ayrı bir yeri olduğunu belirterek, ‘Ziyaretiniz için öncelikle teşekkür ediyorum. Evinize hoş geldiniz diyorum. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası denince TOBB camiasında her zaman akla rahmetli Bülent Koşmaz gelir. Kendisiyle uzun yıllar çalıştık. Kader birliği yaptık. Ondan çok şey öğrendiğimi de itiraf etmeliyim. Birlikte 365 oda ve borsayı ziyaret eden ilk TOBB yönetim kurulu olduk. Bu ziyaretlerimizin bir kısmında da yeni seçilen kardeşim Mehmet Yılmaz’da vardı. Rahmetli Bülent Koşmaz ile birlikte ülkemiz için çalıştık. Bizler çalışmaya devam ediyoruz. O aramızdan ayrıldı. Ama bıraktığı eserler ve güzel anılarla bizim her zaman yanımızda kendisini bir kez daha rahmetle anıyorum’ dedi.

‘Manisa’nın üretim gücü kıskandırıcı’

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Manisa’nın üretim gücünün kıskandırıcı boyutta olduğunu sözlerine ekleyerek, ‘Allah sizlere çok iyi bir coğrafya vermiş. Topraklarınız verimli, sanayiniz Türkiye’nin önde gelen sanayileri arasında. Manisalıların her zaman bu coğrafya da yaşadıkları için şükür etmeleri lazım. Sizler oda olarak seçimlerinizi tamamladınız. Bundan sonra 4 yıl üyelerinize hizmet edeceksiniz. Çünkü üyeleriniz sizleri bunun için seçtiler. Bu mevkilerde para pul olmadığını bir kez daha söyleyeyim. Aksine burada cepten gidiyor. Fedakarlık isteyen görevler bunlar. Ama şunu bilin ki Manisa’da n insanlara faydalı olacağınız bir mevkidesiniz. Bu işin tecrübesini bilen bir başkanı seçmiş olmanız da büyük bir avantaj. Mehmet Yılmaz kardeşimiz görüyorum ki ahde vefayı da unutmamış. Ali Karanfilci beyi de yönetiminde yer vermiş. Kendisini bu yönden kutluyorum. Bundan sonra sizler için hizmet zamanı. Manisa’yı nasıl zengin ederim diye çalışmanızın zamanı. Ben bir kez daha sizleri tebrik ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum’ diye konuştu.

Ziyaretin sonunda ise Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ve Meclis Başkanı Ümit Türek, Naht Sanatı eseri özel bir hediye TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na takdim ettiler.