Gümrük Müdürü Nebi Köse Odamızı Ziyaret Etti

22 Ocak 2018

Manisa Gümrük Müdürü Nebi Köse ‘Dünya Gümrük Günü’ kapsamında Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu ile bir araya gelen Köse’ye ziyaretinde Gümrük Muayene Memuru İsmail Kaplan,  Gümrük Muhafaza Memurları Aykut Taşyurt, Merve Madenci ve  Gümrük Memuru Fatma Atılı eşlik ettiler.

Manisa Gümrük Müdürü Nebi Köse ziyarette Dünya Gümrük günü  ile ilgili bilgi verdi. Dünya ticaretindeki kuralları basitleştirmek, belli bir düzene sokarak ticaretin daha kolay yapılmasını sağlamak amacıyla, 26 Ocak 1953 yılında komitenin düzenlemiş olduğu  ilk toplantıdan yola çıkılarak 26 Ocak günün Dünya Gümrük Günü olarak kutlandığını ifade eden Köse, ‘Dünya Gümrük günü her yıl 26 Ocak tarihinde kutlanmakta. Bununla beraber de her yıl gümrük günü kutlamalarında bir tema belirleniyor. Bu yılki temamız, ekonomik kalkınma için güvenli iş ortamı. Bugün nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarımızı ziyaret ediyoruz. Bugünün önemini ve amacını anlatıyoruz. Bununla birlikte de yapmış çalışmalar hakkında da bilgi veriyoruz. Manisa Gümrüğü olarak sanayicimizin ihracat olsun, ithalat olsun yaşamış oldukları sıkıntıları en aza indirmek için büyük bir gayret sarf ediyoruz. Sanayicimize en kaliteli ve en hızlı hizmeti vermeye çalışıyoruz. Çünkü zaman günümüzde oldukça önemli. Zamanı ne geri getirebiliyorsunuz, ne de satın alabiliyorsunuz. Bu yüzden Manisa Gümrük Müdürlüğü olarak mevzuatlar çerçevesinde sanayicimizin, ticaret erbabımızın işlerini süratle çözmeye çalışıyoruz’ diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, ‘Öncelikle dünya gümrük gününü kutluyorum. Bizler oda olarak üyelerimize yeni pazarlar bulmaları konusunda yardımcı oluyoruz. Bu pazarları bulmak kolay olmuyor. Bu pazarda kalıcı olmak da gerekiyor. Ülkemizin ihracatının artması, bizlerin refaha ulaşması ile doğru orantılı. Bizler oda olarak bu konuda gerekli çalışmalar yapıyoruz.

Üyelerimiz için yurt dışı ve yurt içi fuarlar düzenliyoruz. Manisa Gümrük Müdürlüğümüzün vermiş olduğu desteğe de teşekkür ediyoruz. Ticaret erbabı için söylediğiniz gibi zaman çok önemli. Dünyada çetin bir rekabet var. Ve  zaman çok kıymetli. Bu yüzden gümrük müdürlüğümüzün üyelerimize gösterdiği kolaylıklar çok önem arz etmekte. Ben bir kez daha dünya gümrük günü kutluyor, ziyaretiniz için teşekkür ediyorum’ dedi.