Ülkemizin en önemli geleneksel ürünlerinden olan "Civil Peynir ,Göğermiş Peynir ve Kadayıf Dolması" Erzurum Ticaret Borsası tarafından Türk Patent Enstitüsü (TPE), nezdinde tescillenerek kendine özgü özelliklerinin korunması sağlanmıştır.
Türk Patent Enstitüsünün "555 Sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamesinin" madde-3 ve madde-17 de belirtilen "Mahreç İşareti" özellikleri gereği, "Civil Peynir ,Göğermiş Peynir ve Kadayıf Dolması" olarak tescil ettirmiş olduğumuz ürünlerin ,ilimiz Erzurum dışında başka bir yerde imalatının yapılmaması gerekmektedir.
Erzurum'da imal edilen "Civil Peynir ,Göğermiş Peynir ve Kadayıf Dolması" ürünlerinin diğer illerde satılmasında sakınca bulunmamaktadır. Bilgilerinize sunarız.