Türkiye Güney Kore Sta Hizmet Ticareti ve Yatırım Anlaşmaları

07 Ağustos 2018

Türkiye ile Güney Kore arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması (STA) kapsamında, taraflar arasındaki mal ticaretinin kademeli olarak serbestleştirilmesine ilişkin “ Mal Ticaret Anlşaması’nın 1 Mayıs 2013 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

“Türkiye Cumhuriyeti ile Kore Cumhuriyeti arasında Serbest Ticaret Alanı Tahsis Eden Çerçeve Anlaşma Kapsamında Hizmet Ticareti Anlaşmasının İlişik Notalarla Birlikte Onaylanması Hakkındaki Karar 5 Haziran 2018(Mükerrer) tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmış ve bahse konu Anlaşma’ya ilişkin iç onay süreci de tamamlanmıştır.

Türkiye ve Güney Kore arasında “ Hizmet Ticareti Anlaşması” ve “Yatırım Anlaşması’nın 1 Ağustos 2018 itibariyle yürürlüğe girmesi hususunda iki ülke arasında mutabakata varılmıştır. Söz konusu anlaşma metinlerine, www.ticaret.gov.tr adresinden ulaşılması mümkündür.

Bilgilerinize sunarız.

Gümrük Ticaret Bakanlığı