Gümrük Eşya Takip ve Analitik Performans Programı Getapp

08 Şubat 2018

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından, gümrük işlemlerinin dış ticaret erbabı tarafından eş zamanlı takibinin yapılabilmesi amacıyla Gümrük Eşya Takip ve Analitik Performans Programı (GETAPP) hayata geçirilmiştir.

Gümrük işlemi yapan ithalatçı ve ihracatçı firmaların, kendi işlemleri hakkında doğru ve hızlı bir şekilde bilgi edinebilmeleri, eşya sahibinin, eşyasının gümrükte nerede bulunduğunu, işlemlerinin hangi aşamada olduğunu ve ortalama işlem sürelerini anlık olarak takip edebilmeleri amacıyla uygulamaya konulan programa ilişkin bilgi notu yazımız ekinde tarafınıza sunulmakta olup, bahsi geçen program hakkında detaylı bilgiye Gümrük ve Ticaret Bakanlığı' nın https://www.gtb.gov.tr/duyurular/gumruk-esya-takip-ve-analitik-performans-programi-getapp adresinden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize sunar, gereğini rica ederiz.

Gümrük Ticaret Bakanlığı
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı