BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Gıda Güvenliği Komitesi’nin 44. Toplantısı

25 Aralık 2017
9-13 Ekim 2017 tarihlerinde Roma FAO Merkezi’nde Roma Büyükelçiliği ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personelinin katılımlarıyla ‘BM Gıda ve Tarım Örgütü  (FAO) Gıda Güvenliği Komitesi’nin 44. Toplantısı (CFS44)’ gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu toplantıda, gıda güvenliği alanındaki paydaşlar bağlamında, özel sektörün  gıda israfı ve kaybının önlenmesiyle ilgili rolüne dikkat çekilmiş olup, CFS' nin Özel Sektör Mekanizması' nın sekreteryası görevini yürüten International Agri-Food Network adlı oluşumun Başkanı Donald Moore, üretim, işleme ve depolama süreçlerinde gıda israfı ve kayıplarını en aza indirgemek için FAO üyesi ülkelerdeki özel sektör kuruluşlarıyla irtibat kurmak ve birlikte çalışmak istediklerini belirtmiş, katılımcılardan, bahse konu isteklerinin ülkelerindeki özel sektör kuruluşlarına iletilmesi hususunda yardım talep etmiştir.

International Agri-Food Network oluşumu hakkında ayrıntılı bilgiye https://agrifood.net/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Bilgilerinize sunarız.
Gümrük Ticaret Bakanlığı